RP300 

DigiTech, de fabrikant van digitale en analoge effect processors, heeft de RP300 uitgebracht, een " full-featured amp modeling/multi-effects" guitaar processor met drie voetschakelaars en een expressie pedaal.

Zoals alle RP producten, gebruikt de nieuwe RP300 een kostenbesparend ontwerp. Een simpele draaiknop/matrix interface en een alphanumeric display worden gebruikt om  de effecten en hun parameters in te stellen. De RP300 maakt gebruik van 24bit A/D/A converters en heeft een 1/4-inch jack en CD ingang, stereo links/rechts en een koptelefoon uitgang. Dit alles verpakt in een stevige aluminium behuizing.

DigiTech introduceert de krachtige AudioDNA DSP processor, de RP300 kan 10 studio-kwaliteit effecten tegelijkertijd weergeven waaronder; auto swell, chorus, flanger, phaser, triggered Hanger, triggered phaser, tremolo, pitch shift, detune, whammy, ya ya, auto ya, synth talk, envelope filter en leslie effect.Andere effecten zijn compressor, noise gate, 3-band EQ met midsweep, panning en verschillende delay en reverb instellingen. Elk van de RP300 effecten heeft vijf parameters die kunnen worden ingesteld middels de draaiknoppen of in realtime met het expressiepedaal.

De RP300 "modeling" mogelijkheden varieren van simulatie van microfoonpositie en gitaarelementen tot versterkers en speakerbox keuzes. Er kan gekozen worden uit 12 populaire versterkers en akoustische gitaar, zodat de gebruiker genoeg klassieke geluiden tot zijn beschikking heeft. De unit heeft 40  model/effect presets en voor de gebruiker zijn er 40 user-defined presets. Presets kunnen gemakkelijk worden gekozen en doorgeschakeld via een van de twee versterker kanalen middels de voetschakelaars.

In toevoeging op zijn "modeling" mogelijkheden, kan de RP300 ook dienen als een oefenapparaat voor gitaristen op alle niveaus. De "Learn-A-Lick" is een sampler die een snelle gitaarsolo op kan slaan en deze langzaam kan weergeven zonder dat de toonhoogte verandert en de ingebouwde drummachine zorgt voor het ritme, zodat je in diverse stijlen en snelheden mee kan spelen.

Voor meer informatie bezoek:  www.digitech.com.

( BP200 , Genesis3 , GNX1 , GNX2 , GNX3 )

Home , Info , Lesgitaar , Prijzen , Verhuur , Occasions , Links , Adres , Email , Muzikantenbank , Siteroute