De lesgitaar

Wat is een lesgitaar?

Simpel gezegd de eerste gitaar die je gebruikt om  gitaar  te leren spelen. 

Als je bij ons binnen stapt zullen we eerst proberen uit te vinden wat precies je bedoeling is. Wat voor gitaar had je in gedachte, klassiek, western of elektrisch. Hierna zetten we de voor- en nadelen op een rijtje, waardoor je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Als je de juiste weg bewandelt begin je met een klassieke gitaar, deze is er in verschillend maten, 1/4, 1/2, 3/4 en 4/4. Meestal wordt een 3/4 gebruikt voor kinderen tot een lengte van 1,40 en de 4/4 is voor grotere en volwassenen. Een klassieke gitaar heeft een bredere hals en nylonsnaren. De bredere hals is goed voor je vingerzetting,  je moet beter je best doen om alle posities te bereiken en leert je vingers goed te spreiden. Ga je later verder naar western of elektrisch (smallere hals) dan kan je moeilijke grepen gemakkelijker pakken. Verder is het een voordeel dat deze gitaar nylonsnaren gebruikt, die zijn breder en er staat minder spanning op, waardoor je minder snel last krijgt van zere vingertoppen.

Nylonsnarige lesgitaren zijn er in verschillende uitvoeringen. We beginnen met de goedkopere modellen, deze zijn voorzien van een gelamineerd bovenblad( mooi woord voor triplex). Er worden eenvoudige houtsoorten gebruikt voor de zijkanten en het achterblad. Hierna volgt een groep gitaren met een gelamineerd bovenblad maar van betere houtsoorten en dat gaat over in modellen met een massief bovenblad, waarbij het de aantekening verdient dat nu de dikte van het massieve bovenblad de klank bepaald. Bij de duurdere modellen gaan nu de houtsoorten een woordje meespreken en dat loopt verder door tot massieve zij- en achterblad.

De duurdere modellen klinken beter, het geluid wordt voller.

De prijzen starten voor een eenvoudig model vanaf 59,  85 en 135. Met massief bovenblad beginnen we op 135, 176 euro en dat loopt door tot 599  

 

 

59,00

 

85,00

 

135,00

 

 

Home , Info , Lesgitaar , Prijzen , Verhuur , Occasions , Links , Adres , Email , Muzikantenbank , Siteroute