G9.2tt

De  G9.2tt is het vlaggenschip van  Zoom, een aanvulling op de G7.1.

Met de introductie van de G9.2ut  geeft Zoom de gitarist meer mogelijkheden om creatief bezig te zijn met het gitaargeluid.

 

 

 

Energizer gebruikt 12AX7 buis,

De tak van de energizer is om het gitaargeluid body te geven door het toevoegen van kracht en intensiteit. Het aanspreken van de buis geeft een warme crunch vol met harmonische. De boost daar en tegen pept het laag en de hoger regionen op, wat resulteert in een meer transparant geluid. Geniet van de krachtige toon, zowel live, direct via een line in of via USB naar de computer.

ZFX-3 een 32 bit DSP ontworpen door ZOOm.

Het hart van elke multi-effect is zijn processor en decoder. ZOOM heeft een hoofdstuk geopend met zijn nieuwe ZFX-3. De 32-bit architectuur staat garant voor een buitengewone prestatie en zorgt voor een soepele en gedetaileerd signaal proces. Nauwkeurigheid en snelheid dragen er zorg voor dat zelfs delicaat gitaarspel overkomt met grote helderheid.

De ultieme distortion door DSP modeling en het buiscircuit.

96 khz sampling en 24-bit A/D/A converter verzekeren je van een uitstekende geluidskwaliteit. De overmacht aan rekenkracht zorgen voor een natuurgetrouwe weergave van de complexe hogere harmonische die het visitekaartje van de buizenversterker zijn. Het analoge 12ax7 circuit voegt daar de warmte aan toe. Het resultaat combineert het beste op het digitale gebied met de analoge wereld: een distortion die zijn weerga niet kent en je gitaarspel optilt naar een nieuw niveau.

Voorversterker met twee kanalen.

De voorversterker biedt twee kanalen per patch. Je kan gemakkelijk van kanaal wisselen door een druk op de knop. Schakel tussen een "cleane" Fender voor slag, naar een Marshall "lead" terwijl je dezelfde modulatie, delay instelling behoud. De gebruikersinterface met analoge knoppen laat je alle ruimte om het pedaal te bedienen als ware het een gitaarversterker.

Uitstekend geschikt voor life of direct recording. 

De Amp/drive-modeling sectie hebben twee algoritmes voor elk amp/drive type, voor life en direct recording. Het CABINET effect simuleert versterker en mikrofoon opname karakteristieken en deze algoritme schakelt automatisch mee als het CABINET effect aan of uit staat. Hierdoor beschik je bij oefenen, opnemen en life on stage over hetzelfde gitaargeluid.

Versterker keuze.

Deze functie zorgt voor de goede aanpassing naar de gebruikte versterker. Door de -10/+4 dbm schakelaar kan de G9.2tt gebruikt worden als voorversterker en rechtstreeks aangesloten op een eindversterker.

6-band graphische equaliser. 

De ingebouwde EQ module heeft zes frequentie banden afgestemd op de gitaar.

 

Gitaar versterker/stompbox modeling.

Analoge onderdelen als buizen en diodes hebben unieke karakteristieken, geperfectioneerde digitale simulatie maakt het eindelijk mogelijk het geluid van oude buizenversterkers en effecten met ongelooflijke realisme te produceren.

32-bit processor voor een uitgebreide keuze van hoogwaardige gitaareffecten.

Van de betrouwbare oude standaard- tot de gespecialiseerde pedalen, de effect collectie van de G9.2tt bestaat uit 120 effecten in 10 modules. Kies de MXR Dynacomp, beroemd om zijn ongebruikelijke compressie of selecteer een Wahwah, VOX en CRYBABY. Kies uit drie type Chorussen voor een solide, breed geluid. Toegang tot zeven verschillende galmtypen en de lijst gaat maar door.

Preset patches klaar voor gebruik.

Of je nu een "true-blue vintage" toon of een vette "high-gain" distortion zoekt, dan vindt je die tussen de presets. Er zijn instellingen die de bekende versterkers en effectpedalen natuurgetrouw simuleren gebaseerd op het geluid van bekende gitaristen. Het verleden en de toekomst van het gitaargeluid onder je vingertoppen. De G9.2tt heeft 80 preset patches en nog 80 voor de creatieve gitaristen.

Intutieve interface.

Elk van de vier analoge draaiknoppen laat je direct parameters veranderen, vier tegelijkertijd. Het LCD scherm laat patch en parameter namen zien. De modules hebben direct toegang toetsen. Deze gebruikersinterface is ontwikkeld voor gemakkelijk gebruik, zonder de creativiteit  van de gitarist in de weg te zitten. Voor "on stage" gebruik zijn er de schakelaars voor banks/patches, module/hold/ delay on off of tap tempo. De oplichtende schakelaars geven de status van het pedaal in een oogopslag weer.

Real-time veranderen van vier parameters tegelijkertijd.

Dit gebeurd met de twee expressiepedalen, er kunnen vier parameters aan elk pedaal toegewezen worden die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Hierdoor ontstaan nog meer mogelijkheden om met je geluid te experimenteren.

Werelds snelste patch overgang: 7ms.

Overschakelen ging nooit zo snel, slechts 0,007 seconde. Nooit meer wachten om je solo in te zetten.

Metaal chassis en rubber demping.

De combinatie van een solide metalen chassis met schok absorberend rubber, zorgt ervoor dat het pedaal de zware omstandigheden op het podium gemakkelijk overleefd. De G9.2tt laat je niet in de steek en ziet er nog goed uit, zilver en zwart kleur gebruik, ronde hoeken en chrome onderdelen geven het een futuristische uitstraling.

USB audio interface.

De G9.2tt is voorzien van een USB poort, waardoor de unit functioneert als een audiointerface voor de computer. Sluit de G9.2tt aan op de computer met een USB kabel en gebruik de kwaliteits geluiden in een computer opname systeem. Cubase LE wordt meegeleverd.

 

                             

 

MIDI IN/OUT zorgen voor verbinding met andere apparatuur.

De mogelijkheid om MIDI data uit te wisselen met andere apparaten opent een wereld aan mogelijkheden. Je kan  via patches een van midi voorziene voorversterker schakelen, of gebruik het pedaal als een realtime controller. Door de MIDI interface aan te sluiten op je computer kan je via de edit software de G9.2tt programeren.

AUX ingang.

De aux ingang kan worden gebruikt om mee te spelen met een drummachine, CD of Mp3 speler. Je kan deze ingang ook gebruiken om audio op te nemen op de computer via de USB interface.

Accelerator mixed buis en transistor geluid.

De analoge ingang sectie beschikt over een "Acellerator" die het signaal in de buis of transistor circuit versterkt. De 12AX7 produceert een stevig vet geluid welke gemixed kan worden met het heldere transparante geluid van het transistor circuit. Mixen van de natuurlijke compressie met de bekende buizen karakteristiek geeft een rijke en volle toon.

Z-pedal brengt de gebruiker naar het volgende niveau.

Het rechter pedaal van de G9.2tt ondersteund 3D aktie, niet alleen reageert het op de conventionele Up/down beweging, maar ook op zijdelingse bewegingen.
voorbeelden
VERTICAL PARAMETER HORIZONTAL PARAMETER
WAH DRIVE GAIN
WAH PITCH SHIFT
MODULATION RATE CROSS-FADE OF ORIGINAL/EFFECT SOUND
DELAY TIME DELAY FEEDBACK
DELAY/REVERB MIX DELAY/REVERB PAN
OSCILLATOR PITCH OSCILLATOR VIBRATO
FORMANT SHIFT(o - a) FORMANT SHIFT(a - i)

Externe send/return loop.

De G9.2tt beschikt over een mee te programmeren effect loop, zodat je favoriete stompbox of 19" effect unit kan blijven gebruiken. Send/return level en on/off status kunnen worden opgeslagen als onderdeel van een patch.

 
EFFECT LIST
COMP module
Compressor Rack Comp Limiter
WAH/EFX1 module
Auto Wah
Tremolo
Ring Modulator
Crybaby Wah
Octave
Auto Resonance
Phaser
Slow Attack
Multi Wah
Booster
Fixed Phaser
Vox Wah
Pedal Resonance
EXT LOOP module
External Loop    
ZNR Module
ZNR Noise Gate Dirty Gate
PRE AMP module
FD Clean
HW Clean
Tweed Bass
Z Combo
MS Drive
Rect Modern
HK Drive
DZ Drive
Z Stack
Centaur
DS-1
Fuzz Face
TS{F Combo
Z OD
Z Clean
VX Clean
UK Blues
BG Crunch
MS #1959
Rect Clean
HK Clean
DZ Clean
ENGL Drive
Over Drive
Guv'nor
dist{
Big Muff
SD{M Stack
Extreme DS
Acoustic Sim.
JC Clean
US Blues
VX Crunch
MS Crunch
Rect Vintage
HK Crunch
DZ Crunch
PV Drive
TS808
RAT
Hot Box
Metal Zone
FZ{M Stack
Digi Fuzz

EQ module
6 Band Equalizer    
CABINET module
Cabinet Sim.    
MOD/EFX2 module
Chorus
Modulation Delay
Pedal Pitch
Delay
Dynamic Flanger
Pedal Mono Pitch
Bend Chorus
Stereo Chorus
Flanger
Vibrato
Tape Echo
Mono Pitch
Cry
Comb Filter
Chorus Ensemble
Pitch Shifter
Step
Dynamic Delay
Harmonized Pitch
Reverse Delay
Air
DELAY module
Delay
Ping Pong Echo
Air
Ping Pong Delay
Analog Delay
Echo
Reverse Delay

REVERB module
Hall
Arena
Early Reflection
Ping Pong Delay
Room
Tiled Room
Multi Tap Delay
Ping Pong Echo
Spring
Modern Spring
Pan Delay
Auto Pan
For Z-Pedal
Z-Delay
Z-MonoPitch
Z-Step
X-Flanger
X-Vibe
Z-Dimension
Z-Oscillator
Z-Talking
X-Phaser
X-Wah
Z-Echo
Z-Pitch
Z-Tornado
X-Step

Home , Info , Lesgitaar , Prijzen , Verhuur , Occasions , Links , Adres , Email , Muzikantenbank , Siteroute